ETEN

Geniet van een smaakvol gerecht van de kaart. Of laat u verrassen door de chef-kok met een 2- of 3-gangen menu

Heeft u speciale (di)eetwensen? Glutenvrij, zoutarm, veganistisch, vetvrij, koolhydraatarm? U roept maar, en de kok maakt het klaar!

Bellen mag ook: 0529-43 30 43

Menukaart

Uiteraard heeft iedere gast een vrije keus van onze kaart. Maar mocht u besluiten om een 2- of 3 gangen diner samen te stellen, dan hanteren wij daarvoor de onderstaande menuprijzen. U kunt zelf uw samenstelling maken voor een voordeliger tarief.

Enkel onze specialiteiten zijn wat hoger geprijsd. Mocht u deze toch willen inplannen in een 2- of 3 gangen menu, dan hanteren wij een supplement prijs.

2-gangen €24,-
3-gangen €27,50

Niet alle ingrediënten zijn op onze kaart weergegeven. Heeft u speciale eetgewoontes, diëten of allergenen geeft u dit dan aan ons door zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Voorgerechten  €8,50

Carpaccio

van het rund met oude kaas, rucola en mosterdmayonaise

Kleintje Kaasfondue

met een crudite van wintergroenten

Huisgerookte lauwwarme Zalm

met een spicy topping,couscous en een frisse citroenmayonaise

Coppa

brandade van zoete aardappel met dun gesneden coppa, appel en een licht gezoute broodkrokant

Salade van Venkel

gezoete rode ui, tofu en granaatappel

Soepen  €6,-

Tomatensoep

onze inmiddels wereldberoemde tomatensoep met beenham en prei

Soep van grove Mosterd

uitgebakken spek en room

Beide soepen zijn tevens vegetarisch te bestellen

Voorgerecht specialiteiten

CARPACCIO XXL  €11,- (€2,50 supplement)

van het rund met oude kaas, rucola en mosterd

Chefs special €12,50 (€4,- supplement)

proeverij van kleine koude- en warme voorgerechten

Klassieke vistrio €13,50- (5,- supplement)

van gerookte zalm, Hollandse garnalen en gerookte paling

Hoofdgerechten vegetarisch  €19,-

American Pancake

van koolraap op een stamppot van pastinaak met zoet zure boontjes

Stoofschotel

van peulvruchten en truffelaardappelen gegratineerd met geitenkaas

Hoofdgerechten  €19,-

Boeren Schnitzel

met spek, ui, champignons of met stroganoffsaus

Oosterse noodles *

bereid met malse kip, eendenborst, zwarte bonen en kikoman

Zeebaarsfilet

op de huid gebakken zeebaarsfilet met roergebakken gamba’s en groenten

Spare ribs *

ouderwets kluiven met onze welbekende spare ribs in de smaken origineel of pittig

Kalfssukade

zacht gegaarde kalfssukade met een puree van knolselderij en een krachtige jus met rozijnen

Vangst van de dag *

dagelijks wisselende verse vis, vraag het onze medewerkers!

Ierse Merlan Steak *

ruime spies van Ierse Merlan Steak met een krokante potatodipper en een romige pepersaus

* Deze gerechten kunnen besteld worden door de wat kleinere eters. Wij zullen de portionering hiervoor aanpassen en zullen €2,50 in mindering brengen.

Hoofdgerecht specialiteiten

Zeetong 275gr €21,50 (€3,50 supplement) 550 gr €29,50 (€10,50 supplement)

in boter gebakken met een saus van kappertjes en witte wijn

Tournedos 200gr  €24,- (€5,- supplement)

malse biefstuk van de haas met gebakken paddenstoelen en een rode wijnsaus

Ribeye 250gr €22,50 (€3,50 supplement)

gegrilde Zuid-Amerikaanse ribeye met een klassieke bearnaise saus

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met ouderwets gebakken aardappelen, verse groenten en lekkere frieten. Frisse salade en huisgemaakte appelcompote kunt u er kosteloos bij bestellen.

Wildkaart 2018

Voorgerechten

Rosbief van Hert €11,50 (€3,- supplement)

met een smaak van cranberry en een crunch van gebrande noten

Heldere wildbouillon €6,-

malse biefstuk van de haas met gebakken paddenstoelen en een rode wijnsaus

Marbré €9,50 (€1,- supplement)

van wildzwijn en eendenlever met een zoete chutney van rode ui

Hoofdgerechten

Hertenbiefstuk €22,50 (€3,50 supplement)

stoverij van wild gecombineerd met gebakken hertenbiefstuk, paddenstoelen en wildjus

Medaillon van Zwijnhaasjes €19,-

medaillon van zwijnhaasjes met een huisgemaakte loempia van zwijn op gestoofde zuurkool en een monagastische saus

Speciaal voor onze jonge gasten

Kopje Tomatensoep €3,50

Ham met meloen €3,75

3 plakjes gerookte Zalm €4,-

Minions €5,50

spiesje van frikandel, gehaktballetjes en kipnuggets

Angry Birds €5,25

kroket of frikandel

Ice Age €6,50

huisgemarineerde spare ribs

Finding Nemo  €6,50

verse kibbeling van witvis

Calimero  €5,75

kip in een krokant jasje

deze gerechten worden geserveerd met friet en appelmoes

Kinderijsjes

Schatkistje  €2,75

gevuld met ijs van vanille en chocolade

Het Roode Hert kinderijsje €3,50

met de smaken banaan en aardbei geserveerd met een verrassing

Desserts  €7,-

Crème brûlée

en romige Mascarpone crème bereid met nobeltjelikeur

Sorbet

ouderwets frisse Sorbet van roomijs, fruit en slagroom

Tarte tatin

van mango met ijs van bastogne

4 soorten kaas

zacht, blauw, oud en rood met notenbrood en een chutney van peer

Zwarte bessen Bavaroise

met kletskop en vanillesaus

Grand dessert  €9,50 (€2,50 supplement)

zoet, romig, verrassend en fris

Lady killer

van witte chocolade mousse, rose chocolade ijslolly en een klein chocolade taartje

Speciale koffie’s

After Diner  €3,85

koffie, cappuccino, espresso of thee met diverse zoetigheden

Koffie compleet  €6,50

Koffie, cappuccino of espresso met slagroom, diverse zoetigheden en een likeurtje naar keus

Irish koffie  €6,-

Ierse Wiskey, koffie en gezoete room

French koffie  €6,25

Grand Marnier, koffie en gezoete room

Spanish koffie  €6,25

Tia Maria of Licor 43 met koffie en gezoete room

Hesselink koffie

Met onze koffie verrijken wij uw leven. Wanneer u Hesselink Koffie drinkt, proeft u geluk. Onze melanges worden met tijd en aandacht voor u bereid in onze  koffiebranderij in Winterswijk. Twee eeuwen aan kennis en liefde voor het vak, vormen de basis van onze totaalconcepten. Voor iedere smaak bieden we unieke kwaliteitskoffie.

Lunchkaart

Brood

Rund €8,-

carpaccio van het rund met oude kaas en mosterdmayonaise

Zalm €8,50

gerookte zalm, bieslookroomkaas en zoetzure-komkommer

Kip €8,50

Club Sandwich van getoast brood met kip, bacon, sla, tomaat en dragonmayonaise

Geit €6,75

warme geitenkaas, walnoten, sla en honing

Varken €7,50

beenham warm uit de oven met honing mosterd dressing

Brie €6,75

3 laagse tosti van brie, pesto en tomaat

Soepen  €6,-

Tomatensoep

onze inmiddels wereldberoemde tomatensoep met beenham en prei

Soep van grove Mosterd

uitgebakken spek en room

Beide soepen zijn tevens vegetarisch te bestellen

Een ei hoort erbij

Uitsmijter €7,50

met boerenham, kaas of spek

Uitsmijter €8,-

met boerenham en kaas

Uitsmijter  €8,25

rosbief

Boerenuitsmijter €9,50

twee sneetjes brood belegd met boerenham, 3 gebakken eieren, gegarneerd met spek, champignons en tomaat en gegratineerd met kaas

Uitsmijter ‘‘Het Roode Hert’’ €9,50

twee sneetjes brood belegd met boerenham, 3 gebakken eieren, gegarneerd met salami, champignons, ui, tomaat en gegratineerd met kaas

Boerenomelet €8,50

gevuld met stukjes boerenham en diverse soorten groenten

Omelet €9,50

gerookte zalm en bieslook

Salades

Vis €14,50

Huisgemaakte tonijnsalade met gerookte zalm, gebakken gamba’s, rode ui, kappertjes en zongedroogde tomaat

Vlees €13,50

Twentse plaatham, dungesneden carpaccio, gebakken paddenstoelen, appel en balsamico mayonaise

Vega €12,50

Gebakken paddenstoelen, crudite van groenten, zachte geitenkaas, peer en honing-mosterd dressing

Flammkuchen

Flammkuchen zijn als lunch lekker luchtig, licht en krokant

Ham €8,50

prei, tomaat, champignons en kaas

Geitenkaas €8,50

prei, courgette, walnoten en kaas

Salami €8,50

paprika, champignons, tomaat en kaas

Zalm €9,50

tonijn, olijven en rode ui

Kroketten met brood

Twee Kwekkeboom kroketten €7,75

Twee Garnalen kroketten €9,50

Twee Vegetarische kroketten €7,75

Warme lunchgerechten

Lunch ‘‘Het Roode Hert’’ €9,75

1 snee brood met uitsmijter ham/kaas, 1 snee brood met kroket en een kop soep naar keuze

Ambachtelijke gehaktbal €9,-

met gebakken ui, champignons en paprika met friet of brood

Fish and chips €9,50

gebakken verse witvis met friet en saus tartare

Saté €11,50

van varkenshaas met satésaus, kroepoek en salade met friet of stokbrood

Kleintje Kaasfondue €8,50

met een crudite van wintergroenten

Wijn & Bier

Onze wijnen

Astica €3,45

Sauvignon Blanc/Sémillon, Argentinië. Fris droge witte wijn met in de neus een vleugje van gemengd citrusfruit

Tuerce Botas €4,25

Tempranillo Blanco, Spanje. Gemaakt van 100% tempranillo druiven, aroma’s van wit fruit, romige structuur en lichte kruidigheid

Astica €3,45

Merlot/Malbec, Argentinië. Toegankelijke rode wijn, zeer fruitig van smaak met lichte tannine

Solaria €4,50

mooie zwoele en ietwat dikke rode wijn met een smaakpallet van rijp en donker fruit

Vechtdal bieren €4,50

Vechtdal Blond

6 %, 33 cl
Lichte bitterheid met een mooie geur van enkele Engelse hoprassen. Zacht van smaak met een fruitige aroma maar met een lichte toets van gebrande mouten.

Dalfs Blauw Dubbel

7,5 %, 33 cl
In de smaak komen de mout, caramel en koffie/cacao duidelijk naar voren samen met een snoepjes aroma. De hop mengt zich mooi met de caramel en mout, tot een licht kruidige afdronk.

Jan van Dalfsen Trippel

9%, 33 cl
Lichte fruitigheid op de voorgrond en subtiele hopsmaak. In de nasmaak veranderen de moutige- en fruitige tonen mooi naar een licht bitter afdronk.

Bleke Alie Pale Ale

6 %, 33 cl
Goudkleurig, volmoudig, bier met een fijne geur van een late additie van Cascade hop, naar de stijl van een Amerikaanse Pale Ale. Om de bittere smaak beter tot zijn recht te laten komen is het brouwwater met gips verhard.

Vraag ook gerust naar onze bierkaart!

Vragen?

Wij proberen z.s.m. te antwoorden!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt